Kulcsok Gyakorlónap 2021.10.24. » Lélekélettan

Kulcsok Gyakorlónap 2021.10.24.

A NAP PROGRAMJA

DÉLELŐTT

A tanulás közben felmerülő, tananyaggal kapcsolatos kérdések átbeszélése:

A Kulcsok anyagában található ismeretek és azok összefüggéseinek elsajátítása, megbízható viszonyítási- és támpontokat adnak számodra, amelyek segítenek a mindennapi események, helyzetek átlátásában, értelmezésében, megértésében. A biztos tudás az eredményes munka alapja, emiatt igen jó befektetés az életedbe az időd ráfordítása. Általa lehetővé válik, hogy felismerhesd a törvényszerűségeket és biztosan támaszkodhass majd rájuk a gyakorlatban. Ezért fontos, hogy írd össze azokat a tananyagra vonatkozó kérdéseidet, ahol esetleg elakadtál, vagy az összefüggéseket nem sikerült átlátnod. Az ismeretek értelmezése egy folyamat során alakul, változik az induló nézőpontrendszerünk lehetőségeiből kiindulva. Hiszen itt is egy mintaátírásról van szó. Ezért a kezdeti időszakban a tudatos tapasztalatok folyamatos lehetőséget biztosítanak az újabb és újabb felismerésekhez. Emiatt célszerű az anyagot időnként átismételni, és a felmerülő kérdéseket, felismeréseket ismét átbeszélni. 

A tanultak gyakorlatban történő felismerésében adódó nehézségek

Eleinte nem könnyű az egyes összefüggéseket meglátni az életünk történéseiben. Ám a kitartó gyakorlás egyre rutinosabbá tesz, mígnem az érzelmileg nehezebb helyzetekben is lehetővé válik. Ezt a folyamatot tudja támogatni, ha megosztjuk ezeket a tapasztalatokat egymással. Segítség a különböző élethelyzetek közös elemzése. Várjuk a megéléseid, vagy az eseteket, amiket szívesen átbeszélnél. 

A Mintaátírások folyamatának törvényszerűségei

A változások, sokszor nehezek, minél inkább eltérnek az eredeti mintáinktól, annál inkább. A folyamat törvényszerűségei miatt, vannak általánosan előforduló nehézségek, amikről érdemes újra és újra beszélgetni. Az azonosításoknál itt is hasznos, ha közösen átbeszélhetjük a munkálkodásunk alatt tett felismeréseinket, ötleteinket.

 Egy órás ebédszünet 

DÉLUTÁN: 

A filmünk: A csapatszellem (Forever Strong) 2008

A közös történet, amit elemzünk az alábbi témákra fókuszálva:

A biológiai és emberi szintű működésrend megnyilvánulásai

Az ego működése – önvédelmi stratégiák

Vezérlő minták és lehetőségek összefüggései

Megfigyelhető észlelési jellegzetességek

Mik az egyes szereplők filmben megmutatkozó alapmeggyőződései, milyen megnyilvánulásait látjuk ezeknek

Befolyásolás (nyomás)-szabad döntés, milyen eredményei láthatók ezeknek a történetben

A kétféle edzői hozzáállás jellemzői

Ha van rá lehetőséged érdemes néhányszor újra nézni a filmet, a fenti szempontokra figyelve. 

Részvételi díj: 10.000,- Ft

Tartalmas és élvezetes munkát kívánunk!

>