Új Év » Lélekélettan

Új Év

Egy időpont mely a köztudatban úgy él, mint egy új kezdet reménye, amelytől elindulhat valami más, valami jobb. Sokszor a másképp tevékenykedés esetleg másként gondolkodás szükségessége is megfogalmazódik vágyaink eléréséhez, és a tervek közé kerül.

Miért marad a sok-sok elhatározásunk mégis ezen a szinten? Miért nem vagyunk képesek a magunknak vagy szeretteinknek tett ígéreteinket, fogadalmainkat megvalósítani?

A válasz a biológiai szintű működés ismeretében roppant egyszerű. Ezt tudva másként láthatjuk eddigi sikertelen próbálkozásainkat, melyek kimenetele nem lehetett a kauzalitás (ok-okozat) törvénye szerint más, csak kudarc. Ha érzelmi működésünk mechanizmusával tisztában vagyunk, láthatjuk, hogy a viselkedésünk bizonyos élethelyzetekben, szituációkban épp úgy okozatok, mint okok. Ebből a felismerésből már könnyebben ráláthatunk arra az összefüggésre, hogy megnyilvánulásaink okainak ismerete nélkül nehézkes őket megváltoztatni, önmagunk megerőszakolása nélkül.

Az új nézőpontok segítenek érzelmi és fizikai működésünkre rálátni, megérteni őket, amellyel elkezdődhet a hosszútávon is eredményes változtatások sora, bármely életterületünkön. Ha ugyanis csak zöld festékkel rendelkezünk, de mi piros falat szeretnénk a festés után látni, akárhogyan próbálkozhatunk, sikeresek csak akkor leszünk, ha beszerezzük a piros fal festéséhez szükséges anyagot. Persze a beszerzésnek is feltételei vannak, amely szintén nincs a véletlenre bízva, a működésrendünk ezt is meghatározza.

Az új terveink, elképzeléseink végleges sikeréhez tehát érdemes megismerkednünk a természetet (benne érzelmeinket és általa viselkedésünket és testi folyamatainkat) precíz rend szerint működtető törvényeket. Ezen az úton való indulás egy csodálatos átalakulás kezdete, melynek folyamatában szükségtelenné válnak az időről időre megtett és feladott fogadalmak, megváltoznak a szükségletek, a fontosságok, átalakul az észlelés és általa a világunk, ami a szemünk elé tárul.

Kívánunk sok lehetőséget számodra a kiteljesedésed útján, hogy egyre boldogabb új éveid lehessenek!

Pindrok Beáta
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: