Sokatmondó riport az újmedicina és az orvostudomány kapcsolatáról » Lélekélettan
2

Sokatmondó riport az újmedicina és az orvostudomány kapcsolatáról

A Csillagpont Rádió (Miskolc FM 103 Mhz) riportjában Soós András beszélget Váczy Józseffel, aki az Énlelő Alapítvány újmedicina oktatója és konzulense.
(A felvételben 1.00 - 3.48 perc között a hangminőség kicsit zajosabb, ez egy előadás felvétele. A későbbiekben a beszélgetés már tisztábban hallható.)

"Nézőpontváltásra lenne ahhoz szükségünk, hogy a betegségeinket megfelelő módon tudjuk kezelni. A gyógyulás folyamatát orvosunk kezelési előírásainak betartásával és saját magunk szellemi támogatásával is hihetetlen módon tudjuk erősíteni, támogatni. Nem felejthetjük el azokat a szavakat, melyeket az orvosok nap, mint nap elmondanak a betegeknek. A betegséghez való hozzáállás, a szoros együttműködés, és a hit abban, hogy felépülünk fél siker a gyógyulás útján.
Váczy József oktató és konzulens tisztelettel és szerénységgel fordul a gyógyítás új területe felé, melynek neve biologika.
Az oktató mindig hangsúlyozza, az orvos tudása és gyógyító lehetőségei összekapcsolva a szellemi egyensúllyal, melyet a beteg megtanulhat, és doktorával közösen kialakíthat, hatalmas lépés lehet a gyógyulás útján."

Ezzel a témával foglalkozik az "Egyiknek sikerül, a másiknak nem..." c. ingyenes online előadásunk is.

Kovács Ágnes
 

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
Kopasz Árpád - 2019.02.07.

A beszélgetés nagyon jó, itt van az ideje, hogy ez a szemlélet általánossá váljon és elinduljon a paradigmaváltás. Minden a túlélés érdekében történik, ez a leghangsúlyosabb alap. A másik, aminek nagyobb hangsúlyt kellene adni, hogy mi (emberek) nem csak sűrű fizikai test vagyunk, hanem sokkal több. Nagyon fontos, hogy az emberiség fejlődése valóban a tudatosodás irányába folyik. Ez a folyamat tetten érhető. Ma ott tart az ember, hogy ha a tudatával sikerül a lélek szintjére „felemelkedni”, akkor onnan már oki módon tud a fizikai test változására hatni, és ez a folyamat lesz a test gyógyulása. Aki a lelki konfliktust átéli, az törvényszerűen kisebb-nagyobb mértékben szembesülni kénytelen azzal a változási jelenséggel, amit az orvoslás „betegségnek” nevez. Ettől még inkább hiteles lesz, amikor erről beszél, hiszen túlélte. Igen, kell az orvoslás, kellhet a gyógyszer, életmentőek lehetnek a módszerek, csak tudatosítsuk, hogy az elváltozás milyen stádiumában, mit, miért alkalmazunk. Ez megnyugtatóbb az orvosnak is, a „betegnek” is. Ha nem is élünk túl mindent, az nem jelenti azt, hogy az új gondolkodásmód alapfelfogása hibás, csupán arról van szó, hogy akkora volt a konfliktus, vagy oly mértékben elhúzódott, aminek törvényszerű velejárója a szervezet (a fizikai test) összeomlása. Legyünk azon, hogy mielőbb része legyen ez a tudás a komplementer medicinának, vagy inkább már az integrált orvoslásnak. Valahol el kellett indulni, ezért is nagyon jó az előadás is, meg a lehetőségek is, ahol a Biologika alapjai megismerhetők. Vannak ma már szerencsére jó könyvek, elérhető az alaptudás honlapon is, és az élő előadások száma is növekszik. Köszönet érte a cselekvőknek!

Reply
    Kovács Ágnes - 2019.02.08.

    Kedves Árpád!
    Köszönjük szépen a visszajelzést.
    Igyekszünk minél több olyan ismeretet átadni, amely lehetővé teszi a tudás gyakorlatban való sikeres alkalmazását is.

    Reply

Leave a Reply: