Nálad miből van a kártyavár? » Lélekélettan
2

Nálad miből van a kártyavár?

Az előző blogunk, az "Az egészség 3 fontos összetevője" olvasása során több gondolat is felmerült bennem, egyet szeretnék most megosztani veled.

„Modern” világunkban a legújabb technikai eszközök ismerete, használata, fontosnak és nélkülözhetetlennek tartott dolog, e nélkül már szinte létezni sem lehet. Fontos fizikai és érzelmi szükségleteket elégíthetünk ki velük, így az oktatásban is nagy hangsúlyt kapnak. Mintarendszerünkbe egyre stabilabban beépült ez a nézet, eszébe sem jut senkinek megkérdőjelezni, így a 'természetes’ kategóriába sorolódott.

Ugyanilyen természetes, hogy ovis korunk óta hajtunk a számunkra egzisztenciát biztosító állásra, tanulmányaink, döntéseink, cselekedeteink mind erről szólnak. Bizonyára ismerünk olyan embereket, akik sikerre vitték a munka és pénzkeresés életterületét, és olyat is, akiknek ezt a sikert beárnyékolja vagy megsemmisíti más életterület, például az egészség, a párkapcsolat, a család súlyos veszteségei, kudarcai.

Hogyan lehet, hogy a ’modern, civilizált’ ember óriási hangsúly fektet a karrierre, a sikeres anyagi életre és ennek minden megnyilvánulási formájára, és közben ezek megteremtését végző legfontosabb tulajdonáról, a TESTÉRŐL és annak helyes működtetéséről szinte elfelejtkezik?

Ennek oka nem a feledékenység, hanem annak a hiedelemnek a ’természetes’ kategóriába kerülése, hogy a testünk, lelkünk állapota kiszolgáltatott, nincs irányításunk felette, vagy csak nagyon minimális. Érdemes komolyan átgondolni, hogyan jutottunk el idáig, mert számos kardinális életfeladatunk megmutatkozik általa. Ez már önmagában is új fényben világítaná meg eddigi és ezután következő életünket, és ezzel sok megoldhatatlan probléma átminősül egyszerű feladattá, melyek megoldása gyakorlással rutinná tehető.

Életünk, benne egészségünk alakulásának fundamentumát, elsődlegesen felnevelőink alakítják ki.

Ennek a ténynek az átlátása, a magunkért tehető első lépés feltétele. A második, hogy megismerkedünk ezzel a kapott alappal (hiedelemrendszerrel), a harmadik, hogy igyekszünk abba a tudati és érzelmi állapotba eljutni, hogy valóban boldogító döntést hozhassunk arról, mely alapkövek szolgálnak minket, és melyek nem. A negyedik lépés elég éretté válni ahhoz, hogy cserélni tudjuk azokat az elemeket, amiken változtatni szeretnénk. 

​Érdemes tudnunk, hogy a valódi fejlődést támogató, organikus, így hosszútávon maradandó, utódaink sorsát is segítő alapokat, az univerzális, benne, a természeti törvényszerűségek mentén lehet kialakítani.

Ahhoz, hogy életünk felépítése, benne testi-lelki egészségünk a terveink szerint történjen, a működésünk alaptörvényeinek ismeretében kialakított alapmódosításokra van szükségünk. A számunkra boldogító alapok kialakítása során szerzett tapasztalataink, képességeink teszik lehetővé, hogy a rákerülő felépítmény erős és megingathatatlan legyen. 

A te alapjaid milyen lehetőségeket biztosítanak számodra?

Elégedett vagy azzal a felépítménnyel, amit ezek az alapok lehetővé tesznek?

Örömmel olvasom a gondolataidat a hozzászólások között.

Pindrok Beáta
 

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
Mónika és Sándor - 2020.06.20.

A tudás amit kaptunk , megadta a teljes szabadságot az élethez a mi családunkban . Beépítettük az egészségről kapott tudást az alapokba. Jó mély alapot ástunk és betettünk mindent a legapróbb részleteket is. Sőt nagyon sokszor használjuk a haladó tanfolyamon elhangzottakat is. Beszélgetéseink alkalmával egy-egy élethelyzetben próbáljuk összerakni a tanultakból a számunkra elfogadható megoldásokat és megnézni abból a nézőpontból is a dolgokat. Így érzelmeinket is sokkal könyebb kezelni. Nem egyszerű , de megéri. Az élet leegyszerűsödik, a feladatokat is egyszerübb megoldani. Az elfogadást még gyakorolnunk kell :))) Minden úgy jó ahogy van ! mondat még sok sok gyakorlásra vár, de nagyon sokszor elhangzik.

Reply
    Pindrok Beáta - 2020.07.16.

    Köszönöm Mónika, hogy megosztottad a tapasztalataid, és gratulálok az eredményeitekhez! Valóban kitartó munkálkodás, és ezen keresztül az új nézőpontokból való sokszori tapasztalás vezet el a ‘minden RENDben van’ felismerésig, azaz minden úgy jó ahogy van. Amíg az ember idáig eljut, folyamatosan, tudatosan figyeli és éli a működésred törvényszerűségeit. Ezáltal a veszélyesnek, kaotikusnak tűnő világunk dolgai, logikus következményekké szelídülnek.

    Reply

Leave a Reply: