Nyugalom, amikor korlátozva érzed magad??? » Lélekélettan
7

Nyugalom, amikor korlátozva érzed magad???

Egyre több embernek alakul át a koronavírus helyzetről alkotott képe. A média szorgalmas munkálkodását lassan felülírják a saját tapasztalatok. Így sokakban születik meg feszültség a kötelező szabályok betartásával kapcsolatban. Ez az élethelyzet jó alkalom, hogy más életterületeken jelentkező azonos érzéseinkre ráismerjünk és megoldjuk azokat. Nézzünk a felmerülő problémára különböző szempontokat!.

Kibillentél a normál kerékvágásból?

Történik valami, amitől feszült, vagy ijedt, vagy bizonytalan, vagy dühös, vagy elkeseredett leszel? Egyértelmű: stresszes lettél, mert veszélyes a helyzeted, fel kell készülni a túlélésre. Ha ezekből többféle is jelen van egyszerre, kész a túléltető kényszeres viselkedés. Hogy ez kinél milyenszituációra jelentkezik, és milyen módon, az az egyéni tapasztalatokon múlik:

Tegyél egy próbát!

Például egy kellemes kerékpáros erdei kiránduláson egyszer csak egy sártengerrel találod szemben magad. Mi az első érzésed és hozzátartozó gondolatod?

 - Végre valami izgalom!

 - Vagy: Úristen, megcsúszik a kerék és garantált a sérülés (N/B rémület)!

 - Vagy: most akkor mi legyen, menjek a többiek után a sárban, vagy tegyek egy biztonságos kerülőt? Egyáltalán mi a fenét keresek én itt, (N/B döntés)?

 - Vagy: mit fognak gondolni rólam a többiek (önértékelés)?

 - Vagy: fene egye meg, suvickolhatom a biciklit a túra után pihenésképpen, vagy nem tudják rendben tartani ezeket az utakat, (N/B bosszankodás)!

 - Vagy: muszáj volt ennyi esőnek esni (N/B birtokhatár)? stb....

A szájmaszk viselési kötelezettség is hasonló eset. Figyeld meg a belső párbeszédet, amikor pl. a kocsiban, vagy otthon felejted a maszkod, így nem tudsz bemenni a boltba, vagy a hőségben nem kapsz benne levegőt, vagy harmadjára sem érted mit válaszolt az eladó a kérdésedre, és amikor negyedjére megérted, rájössz, hogy ő sem értette te mit kérdeztél, vagy sürgősen intézkedned kellene, de csak előre foglalt időpontra mehetsz be az ügyintézőhöz…

A mondatból, ami elhangzik benned, felismered fő konfliktustípusodat, vele túlélési stratégiádat is. Ha észrevetted a kibillent állapotod, tedd föl magadnak a kérdést:

Miért rossz ez nekem?

Miért nem sikerül jól megélnem ezt a helyzetet? Mikor volt hasonló szituáció az életemben, ami veszélyes volt számomra?

A jelenlegi történés csak sín a kérdéses minta eléréséhez. Mi kellene nekem ahhoz, hogy nyugodt tudjak maradni? Hogy juthatok hozzá ehhez a valamihez?

Ha őszinte tudsz lenni magadhoz, megláthatod agyadnak azt a túléltető megoldását, amit azért működtet benned szükséglet formájában, hogy a veszélyes helyzetet, (amire létrehozta), elkerüld. Egyetlen ember tudja a nyugalmad megteremteni: te magad! Mert rajtad kívül senki sem tud változtatni a berögzült megoldásaidon. A "hogyan"- hoz a "Kulcsok tanfolyam" rendelkezésedre áll. Az ebbe befektetett munkád eredménye a nyugalom, először csodálatos, mindennel együtt, amit ez az állapot számodra még pluszban lehetővé tesz, aztán természetes.

Jó munkát!

Pindrok Beáta
 

Click Here to Leave a Comment Below 7 comments
Szepesi Magdolna - 2020.07.20.

az elmúlt hónapokban tökéletesen megtanultam a vírust.Rájöttem,hogy én ezt már ötven éve tanultam.Tehát már akkor is volt és semmi új nincs abban,hogy ma is bennünk van.A másik,hogy egy ártalmatlan vírus és csak azt betegíti meg,aki egyébként is súlyos beteg.Az,hogy kimutatják különféle technikákkal,hogy ott van a vírus az emberben,nem jelent betegséget.A vírus megbetegedettségi indexe 10-20 százalék.Tehát nem félek,mert én tudom,hogy tudatos életmóddal ez a vírus számomra teljesen ártalmatlan.Az Új medicina szerint is a vírusok,bacilusok,a gombák a mi segítőink.Hisz ott találnak „hazára” ahol a sejtek nem alkotnak „szövetet” és nem védenek meg bennünket,hanem a sejteken szaporodnak,elpusztítják a sok „kóros” sejtet.A vírus a sejtben lévő információt teszi tönkre.Azt a hamis látszatot keltve,hogy ők az „ellenségek.” A háborúk helyett elég a félelem,elég egy „diktátor”,s ismét lehet „spanyol nátha”mint az első világháború után.Miután ezeknek az ismereteknek tudója vagyok,nem félek.A maszkot felteszem,mert cirkuszt nem akarok.De tudom,hogy önmagában,és egyáltalán nem véd.Hisz a hiba akár bennem is meglehet,ha fogékony vagyok erre a fertőzésre.

Reply
    Pindrok Beáta - 2020.07.21.

    Kedves Magdolna! Nagyszerű, hogy sikerül nyugod lelki állapotban megélni a most zajló eseményeket. Az újmedicina nézőpontja szerint a vírusok, ha léteznek a stresszállapotban elvékonyított laphámszövetek regenerálásában vesznek részt. A laphámok pedig elhatárolódási, elválasztási konfliktusokra reagálnak elvékonyítással. Ilyenek megélésére pedig bőven van lehetőség a kialakult helyzet miatt is, és egyébként is. A médiában bemondott halálos áldozatok, mind többféle súlyos testi elváltozással küzdöttek, és tudható, hogy az alkalmazkodtató programok és a helyreállító programok is hatalmas energiákat kívánnak. Sok belőlük, kimerítheti a szervezetet. A legtöbb amit tehetünk magunkért, hogy teszünk a nyugalom eléréséért. További jó egészséget kívánok!

    Reply
Szabó Katalin Klára - 2020.07.20.

Amitől félek, azok a vezetőink, az emberiség vezetői. A nép/népek előre megfontolt, módszeres tönkretétele. Kinyírása.
Én már leéltem sok évet, nem magamért aggódom.
Viszont, megteszek amit tudok. Most pl többször alaposan átolvasom az írásodat, és igyekszem megtalálni a válaszokat.
Nagyon köszönöm!
Öleléssel!

Reply
    Pindrok Beáta - 2020.07.21.

    Kedves Klári! Sokunkban rossz érzéseket váltanak ki, a különböző életvitelt befolyásoló korlátozások, hiszen neveltetésünkből adódóan súlyosan érzékenyítve vagyunk ezekre. Látszólag tehetetlen az ember ilyen helyzetekben, azért, mert nem arra lettünk kondicionálva, hogy mindenben meglássuk a lehetőségeinket. Ha van mód a természet megfigyelésére, érdemes az időt rászánni, hogy meglássuk, hogy az emberiség súlyos beavatkozásaira milyen módon válaszol.

    Reply
      Szabó Katalin Klára - 2020.07.21.

      Kedves Beáta!
      Meghat a segítséged, itt is, és a blogodban is!
      A felismerések, az iránymutatásotok nyugodtabbá tettek.
      Nagyon köszönöm!
      Öleléssel!

      Reply
Szászné Sajben Zsuzsanna Rita - 2020.07.20.

Azonnal felugrott egy élethelyzet régebbről, amikor nem szólhattam bele, nem tehettem semmit, pusztán asszisztálnom kellett ahhoz, hogy megtörténjék… a bukás. Persze engem is érintett ez minden szempontból, és maradt számomra a romeltakarítás. Ez a felismerés megmaradt. Most is azt érzem, hogy a fejem felett történik, de már próbálom kivédeni, hogy ne csak elszenvedője legyek. Egy cseppet rálátok az eseményekre, és már ez is megnyugtató számomra, és próbálom átalakítani hogy számomra a legjobb legyen! Köszi a segítségedet is!

Reply
    Pindrok Beáta - 2020.07.21.

    Minél tisztábban látjuk és értjük mi is történik valójában, annál hatékonyabb megoldásokat találunk egy-egy helyzet megoldására, és minél több ilyen tapasztalat, annál magabiztosabbak és nyugodtabbak leszünk. További jó munkálkodást!

    Reply

Leave a Reply: