Mi a sors? » Lélekélettan

Mi a sors?

- avagy mennyire tudjuk befolyásolni, hogy ne éljünk meg konfliktushelyzetet?

Anya mi a sors? – kérdezte tőlem a 14 éves lányom a minap. Tényleg, hányszor emlegetjük a sorsot, mint a velünk, vagy mással történt események magyarázatát. Alapvetően a következő megvilágításban:

„A sorsából senki sem léphet le. Azért nem, mert a sors nem kérdez, hanem megvalósul.” /Salamon Pál/

„A sorsot nem lehet kijátszani.” /Libba Bray/

Sorsát senki sem kerüli el. /szólás/

Ez a nézőpont az életek során megfigyelt tapasztalatokból született, ami a meggyőződések működésrendje szerint folyamatosan erősíti önmagát. Ha ismerjük agyunk működésének biológiai törvényszerűségeit, tisztán láthatjuk az okát annak, hogy miért is ez az álláspont erősödhetett meg a hiedelemrendszerünkben. Láthatjuk, hogy biológiai szinten működve, ez szinte törvényszerű volt. Valóban, nincs menekvés a sors elől, amíg az azt irányító, befolyásoló elemeket nem ismerjük. Ha pedig már tudjuk, hogyan működnek, elkezdődhet egy olyan úton járás, ami valóban pozitív irányba változtathatja a sorsunkat.

Benned felmerült már olyan igény, hogy másként szeretnél élni? Akár tettél is lépéseket ez irányba, de valahogy mégsem oda jutottál ahová elképzelted? Nem érted, hogy az egyik embernek miért sikerül valami, a másiknak miért nem?

Szeretnél véglegesen meggyógyulni egy vagy több betegségből? Talán már ismered is a természettörvényeket, amik a betegségeket működtetik, mégsem jársz sikerrel? Már azt is tudod milyen élethelyzet okozza a lelki kibillenésed, mégis időről időre kibillent téged a lelki nyugalmadból, vagy rosszabb esetben tudomásul sem veszed, hogy megint stresszes vagy tőle?

Ismerd meg hogyan működik agyunk, hogyan generálódnak érzéseink, és születnek meg általuk cselekedeteink, amik meghatározzák sorsunkat.

Ha tisztába kerülsz ezzel a tudással és gyakorlattá teszed az életedben, egyre inkább igazabbá válnak számodra is a következő idézetek:

„Semmi sem véletlen. Minden okkal történik, és az ok mélyen bennünk rejtőzik.”/Rachel Joyce/

„A balsors nem más, mint rossz szokások folyamatos gyakorlása.”Szendi Gábor/

Pindrok Beáta
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: