Hét érv a biologika mellett » Lélekélettan
6

Hét érv a biologika mellett

Nem a biologika az egyetlen út az egészséghez. Ráadásul nem az egészség az egyetlen érték az életünkben. Nagyon sok fontos feladatunk van, és nem könnyű átlátnunk azokat az utakat, amelyekre ráléphetünk, hogy teljesebb életet élhessünk.

Ebben a blogbejegyzésben épp ezért összefoglalom neked a hét legfontosabb érvet, amely a biologika mellett szól. Ha tudsz ezekkel azonosulni, akkor reményeim szerint könnyebb döntést hozhatsz, ha magad is fontolgatod a biologikus ismeretek megszerzését.

Miért van szükséged a biologikus tudásra?

Természetesen nem csupán az itt következő hét érvet lehet felsorakoztatni az Újmedicina mellett. Más szempontok is vannak, és vélhetően te magad is tudnál mindezekhez hozzátenni. 

Megtisztelsz, ha megosztod a gondolataidat a hozzászólások között.

Nos, miért is érdemes megismerned a biologikát?

1. Mert az egészség a legfontosabb értéked

Nehéz prioritásokat meghatározni az életünkben, ha igazán fontos dolgokról beszélünk, mert ezek összefüggenek. A család fontosabb, mint a munka, de ha a munkát elhanyagoljuk, azt a család is megsínyli. Ugyanez ez igaz az emberi kapcsolatokra. Mi a fontosabb, a gyereknevelés, vagy a párkapcsolat? 

Nos, ezekre a kérdésekre nem lehetséges "helyes" választ adni, mert mindig a személyes és aktuális élethelyzet függvénye, hogy mikor mit érdemes előtérbe helyezni, ugyanakkor kijelenthetjük: 

Az EGÉSZSÉG mindennél fontosabb.

Ha beteg vagy, sem a munkádban, sem a családodban, sem a tanulásban nem tudsz megfelelően teljesíteni. Az egészség ahhoz kell, hogy képes legyél megfelelően működni az életed minden területén.

Márpedig az embereket pont az egészségüket hajlamosak elhanyagolni. Sokan betegre dolgozzák magukat, a lelküket kiteszik egy célért - nem éri meg. Ha az egészséget teszed az első helyre, azzal mások is jól járnak, mert mindenhol jobban fogsz teljesíteni, másokat is teljesebben tudsz segíteni.

Az újmedicina új megvilágításba helyezi az egészséget. Szükséged van erre, hogy számodra is elérhető legyen az egészséges állapot.

2. Mert nem tanítják az iskolában

Sajnos sok hasznos tantárgy nem létezik az iskolában. Mint ahogyan tanulási módszerekről csak a tanárokat képező főiskolákon és egyetemeken folyik oktatás, egészségről és gyógyulásról is főként csak az orvosi egyetemen beszélnek.

Sokan azt gondolják, az egészség olyan speciális dolog, amelyet szakemberre kell bízni. Nos, a biologika útmutató az egészséghez a hétköznapi ember számára. Szükséged van arra, hogy pótold az elmaradt ismereteket, hogy megtudd és megtanuld, mik azok a legfontosabb természeti törvények, amelyek egészségessé vagy beteggé tesznek. Az összefüggések önmagukért beszélnek - de inkább teérted. Épp ezért fontos, hogy "felvedd" az eddigi legfontosabb elmaradt "tantárgyat".

3. Mert szükséged van a megértésre

A betegségek sokszor váratlanul jelentkeznek. A tünetek ijesztőek lehetnek. Az ember kétségbe eshet, s amit sokan nem tudnak, hogy maga a rémület jelenti a legnagyobb veszélyt. A nyugalom az egészség bástyája, a félelem az ellenség, amely életünkre tör. Vajon melyik az erősebb?

A biologika NEM gyógyító módszer. A biologika feltárja azokat az alapvető összefüggéseket a lelki konfliktusok és testi elváltozások között, amelyek a gyógyulásnál is fontosabb kincset adnak neked. Ez nem más, mint a MEGÉRTÉS.

Ha érted, hogy mi áll a betegséged mögött, ha tisztában vagy a betegség természetes folyamatával, ha tudod azt, hogy milyen út vezet a gyógyuláshoz, akkor a lehetőséget kapsz arra, hogy belső munkával kialakítsd azt a nyugalmat, amely elvezet téged a gyógyuláshoz. 

4. Mert a saját kezedbe veheted a felelősséget

Megnyugtató illúzió az, hogy neked nem kell foglalkoznod az egészségeddel, hiszen ha bármi adódik, szakemberek fognak neked segíteni, akik pontosan tudják, mit kell tenned, mit kell bevenned, hova kell menned. 
Ha az autó elromlik, elvisszük a szerelőhöz, aki megjavítja azt nekünk. Ha a testünk romlik el, elvisszük magunkat az orvoshoz, aki meggyógyít bennünket.

Sajnos azonban vannak helyzetek, amikor nem tudnak segíteni. Az is előfordulhat, hogy a gyógyulás csak ideig-óráig tart, s aztán "visszaesünk" a betegségbe. 

Az újmedicina ismeretében ugyanúgy elmehetsz az orvoshoz, s ez nemcsak lehetséges, hanem szükséges is. Az orvosi eljárás életeket menthet, ezzel mindenképp tisztában kell lennünk.

A biologika ugyanakkor megadja neked a lehetőséget, hogy saját magad is tisztában légy az egészségi állapotoddal, és minden körülmények között képes legyél azért tenni. Felelősséget kapsz az egészségedért, és tudást, amely utat nyithat a gyógyulás felé.

5. Mert a gyógyulásnál is fontosabb a megelőzés

Sajnos a célok kevésbé motiválnak a problémáknál. A beteg emberek többet foglalkoznak az egészségükkel, mint az egészségesek. 

Sokan azt gondolják, "büntetlenül" hajthatják magukat. Reggelente nehezen ébrednek, nap közben sokat idegeskednek, s este egy fáradt mozdulattal seprik be a nap közben felgyülemlett stresszt, a félelmeket és sérelmeket a szőnyeg alá. 

Egy idő múltán azonban nincs több hely a szőnyeg alatt, s amikor a betegség felüti a fejét, már sokkal nagyobb erőfeszítésbe kerül visszatalálnunk az egészséges állapothoz.

A biologika ugyanakkora értéket képvisel az egészséges ember számára, mint a betegséggel küzdőknek. A biologika nem a gyógyulás útja, hanem az egészségé. Aki gyógyul, az egészséghez talál vissza. Aki egészséges, és ismeri a biologika természeti törvényeit, az rajta marad az úton.

7. Mert sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged.

Az emberi szervezet egy igen bonyolult, összefüggő gépezet. A különféle elváltozásokról szóló vaskos könyvekkel könyvtárakat tölthetnénk meg. Nem lehetséges tehát mindent megtanulnunk, mert ez meghaladja a tudásunkat és képességeinket. 

Aki allergiában szenved, az elmerülhet a témában, és  számos összefüggést felismerhet, lépéseket tehet a gyógyulás felé, tapasztalatokkal gazdagodhat. Egy másik ember, aki évek óta tartó migrénnel küzd, a saját problémájával kapcsolatos információk megszerzésére összpontosít, és miközben eljuthat a megoldásig, talán fogalma sincs az allergiáról. Egy harmadik ember, aki daganatos betegségből szeretne kilábalni, természetes módon az azzal kapcsolatos megoldásokat kutatja.

Sosem tudhatjuk, mire lesz szükségünk. Sok mindent megtanulhatunk, s a biologika általános útmutatását és törvényszerűségeit megértve felvértezhetjük magunkat számos betegséggel szemben. Ha azonban életünk egy pontján egy speciális betegséggel találkozunk (akár a saját magunk, akár szeretteink kapcsán), akkor megkereshetjük a számunkra fontossá vált információkat, hogy azt a kulcsot használjunk, amelyikre épp szükségünk van.

A biologika a legértékesebb életbiztosítás. Nem kell érte havonta fizetned. A tudásodat átadhatod a szeretteidnek is. Nem érdemes halogatni a tanulást.

7. Mert vannak szeretteid

Miközben a saját egészségünket hajlamosak vagyunk elhanyagolni, a szeretteinkét sohasem. 

A családunk egészsége fontosabb a saját egészségünknél. Ez persze ellentmond az 1. pontnak, hiszen a saját egészségünknek KELLENE mindenek felett állnia, mégis a szeretteink állnak az első helyen az életünkben. Nem így van?

Ha beteg a gyerekünk, az unokánk, vagy egy fontos hozzátartozónk, úgy érezhetjük, azonnal tenni kell valamit. Ez több, mélyen emberi érzésből fakad. Ilyen érzés a szeretet és a gondoskodás.

A mások iránt érzett felelősségünk épp ezért sok esetben nyomósabb érv a biologika mellett, mint a saját egészségünk. Ha egy szeretett személy megbetegszik az életedben, akkor válik a legértékesebbé ez a tudás, hiszen bármit megtennél, hogy segíts. Minden, amiről eddig beszéltünk, különös hangsúlyt kap. Mind a hat eddigi érv hatványozottan felerősödik, mert nem mindegy, hogy széttárt karokkal állsz a szeretted ágya mellett, vagy magabiztos nyugalommal beszélsz hozzá, mert pontosan tudod, mi okozta a betegséget, mi történik éppen, és azzal is tisztában vagy, hogy milyen úton fogod őt átsegíteni ezen a folyamaton, hogy újra egészségesen tudhasd magad mellett.


A biologika olyan tudást ad, amely nélkül már nem tudnám elképzelni az életem. Szeretném, ha ez minél több emberhez eljutna.

Kíváncsi vagyok, számodra melyik a legfontosabb a fenti hét pont közül. Esetleg ki tudnád egészíteni valamivel? Kérlek, oszd meg velem a gondolataidat a hozzászólások között.

Kovács Ágnes
 

Click Here to Leave a Comment Below 6 comments
Körtvély András - 2019.07.22.

Nagyon kedves számomra ez az írás. Mint függő nekem is fontos hogy visszataláljak a lelki és fizikai egészséghez. Ráadásul a szeretteim egészsége is ennyire fontos.

Reply
    Kovács Ágnes - 2019.07.23.

    Kedves András!
    Örülök, hogy hallunk rólad.
    A benned létrejövő pozitív változások a szeretteidre is kihatnak majd. Köszönöm, hogy írtál.

    Reply
Czirják Erzsébet - 2019.07.22.

Lényegre törő s érthető az írás nálam több tényező is fenn áll mint allergia sok munka stressz mostanában próbálkozom magammal is többet törődni nem csak a családdal

Reply
    Kovács Ágnes - 2019.07.23.

    Kedves Erzsébet!
    A magunkra fordított idő sokszorosan megtérül, még akkor is, ha másra emiatt kevesebb jut. Célszerű a változtatásokat kis lépésekre bontani, ami könnyebben bevállalható magunknak is és a környezetünknek is.
    Az elhatározás, hogy a dolgokon változtassunk nem csak döntés kérdése. Agyunk szeret ragaszkodni a megszokott sémákhoz a túlélésünk érdekében, még akkor is, ha látszólag ez nekünk nem jó. Érdemes ezeket feltérképezni, megismerni ahhoz, hogy tudjunk rajta változtatni.
    Köszönöm, hogy megosztottad a gondolatodat.

    Reply
Magdolna - 2019.07.24.

KedvesÁgnes!
Engem a Biologika nagyon érdekel…teljesen egyetértek a fentiekkel, de:
79 éves lettem, amint már említettem a Férjem stroke-os, tudom is, hogy mi okozta a betegségét, nem tudok rajta biologikával segíteni, mert nem segít magán, nem érti amit mondok és amit megért, azt butaságnak tartja.
Nekem az a bajom, hogy többféle betegségem van, csak biologikusan gondolkodni nagyon nehéz, mert többféle módszert tanultam…kerestem az utamat…
Rengeteget tanultam évek során és most egy másik rendszer, egy másik tudomány, amihez még ki tudja hány évem van… szeretném az életfeladatomat is rendezni. Betegségeimet különböző viselkedési formák is okozták, balesetem is volt, de a biologika is sokat segített.
Többször rájöttem, hogy melyik szakaszban, és hogy egy mókuskerékben vagyok.
Most értem el oda, hogy jobban vagyok, ezt köszönhetem annak, amit a biologika terén kaptam, és azon kívül a megérzéseimnek..
a lélekgyógyászatnak, stb.
Köszönöm a segítségedet, viszont egyelőre tanfolyamra nem tudok jelentkezni, Nagyon sok dolgom és felelősségem van egyéb területen, azon kívül az anyagiak közbe szólnak és az idővel is problémám van.
Nagyon fontosnak tartanám a megelőzést, az iskolákban való tanítást, azonban nem mindenki képes a befogadásra, ez szerintem nem korhoz kötött.
Bárkivel beszélek, mindíg ajánlom a biologikát, főleg a rákos betegeknek, hogy a rák betegségben szenvedőknek már nem kell feltétlenül elmenniök, ez a betegségüknek csak egy szakasza. A biologika nagy segítségünkre van és megnyugtatást ad a betegség elviseléséhez.

Frank Gusztávné

Reply
Csavajda Istvánné - 2019.07.28.

Nagyon érdekel a Biologika, úgy érzem ennek van jövője.

Reply

Leave a Reply: